torsdag den 22. september 2011

Tælling på Saltholm

Dansk Ornitologisk Forenings Caretakerprojekt er gået i gang med det sidste halve år i felten. Så det lakker mod enden og det gælder om at komme derover så de sidste data kan komme i hus. I lørdags var vi, desværre kun, 4 mand der troppede op hos skipper Allan i Kastrup og vi fik 8½ times god omgang motion for at kunne nå at dække det sædvanlige optællingsområde. Der var meget vådt på øen hvilket vanskeliggjorde fremdriften men vi nåede det lige akkurat.

Ligesom ved den sidste tælling i marts startede turen med en ekstra lille bonus idet en sølvhejre på nordkysten lige øst for havnen blev spottet af MFJ og undertegnede. De to kanonfotografer JSP og MBG tog nogle billeder hvoraf jeg har fået lov til at bringe nedenstående.

Sølvhejre med fiskehejrer, Saltholm 16. september 2011. Foto: Jan Speiermann
Ellers var det småt med interessante tælleobs. Sortklire havde ny lokalitetsrekord mens pibe- og krikand lå lidt under normalen, men der var også jagt på og omkring øen hvilket kan have jagtet nogle væk. Det blev til i alt 4 havørne og 2 vandrefalke, men ingen rødstrubede pibere, hvilket kunne have været oplagt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar