søndag den 4. september 2011

En fugl i hånden

Tog lørdag med TOE til Gedser for at prøve at luske noget giftigt op og samtidig være i nærheden af fuglestationens net, der mange gange har fanget gode ting. Vi ankom netop som første rundes fugle fik ring på og gik med på anden runde. Derefter luskede vi rundt langs Poststien, Kroghage, rensningsanlægget og Birkemose, uden at vi fandt andet end almindeligheder. Buskene vrimlede ikke med fugle men der var nu alligevel pænt med rødstjerter, broget og grå fluesnapper og en hel del forskellige sylviaer samt løvsangere. Gule vipstjerter trak pænt henover os mens der stort set ikke var noget rovfugletræk.

Vi kom forbi stationen til endnu en seance ved ringmærkningsbordet, hvor nogle af dagens i alt 110 fugle fik ring på og deres vinge målt. En ung tornsanger havde nogle for os mennesker æstetisk grimme flåter siddende lige ved øjet.

Tornsanger 1k, med flåter. Gedser, 3. september 2011

PBH havde på en eller anden måde taget dirigentstokken og stod med rundens sidste pose, som viste sig at indeholde en vendehals. De er kanon-flotte med særdeles fintmønstrede fjer.

Vendehals, 1k, Gedser 3. september 2011

Så lidt håndholdt opmuntring fik vi dog, hvor vi ikke fik indfriet vores ønsker om selvfundne, felt-obsede rariteter! Sjældne fugle er åbenbart sjældne...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar