onsdag den 18. maj 2011

Sønderjylland primo maj

Skulle til repræsentantsskabsmøde i DOF 7.-8. maj i Skærbæk. Min lokalafdeling, København, inviterede deres repræsentanter til en ekstra overnatning fra fredag til lørdag, så man kunne få set nogle fugle samtidig. Jeg havde mulighed for at tage fra arbejde lige efter middag og kørte mod Skærbæk sammen med Jan Nielsen fra seniorgruppen. Et kort stop i Føvling midt på eftermiddagen gav næsten som forventet ikke nogen kirkeugle. I Skærbæk samlede vi Mathias Vogdrup-Schmidt op, der var kommet helt fra London til mødet, endda helt uden optik! Vi kørte til Rømø via et kort stop Ballum sluse, igen uden amerikansk krikand og heller ingen af de pomeransfugle der var meldt dagen før. På Rømø sad vi en times tid ved klitsøerne og havde fine hedehøge og jeg så kort et par hvidbrystede præstekraver flyve forbi. Helm odde havde lidt vaderrast (lille kobbersneppe, strandskade) men da en ny melding tikkede ind om pomeransfugle, denne gang fra Råhede, kørte vi derhen. Vi så 17 af de vist nok 18 meldte fugle og checkede derefter Gl. Hviding Engsø, hvor der var pænt med brushøns (125). På vej forbi pomeransmarken en halv times tid senere var de væk, så vi var heldige med timingen. Et stop ved Ribe østerå (obs for enden af Nipsvej) gav kun et par græshoppesangere. Vi mødtes derefter i feriebyen med de fleste øvrige Kbh-repræsentanter og fik lidt øl. Jan gav artsøl for pomeransfugl - ny art, selv om han har kigget på fugle i en menneskealder!

Lørdag startede vi igen på Rømø, ved Juvre krattet, men der var rimeligt stille. En grå fluesnapper var årsart og der var lidt stenpikkere på markerne. Vi prøvede de forskellige vandhuller ved Astrup (andesø, engsø og sø) men uden noget synderligt. Senere på dagen så andre en vendehals raste på grusvejen og den kunne efterfølgende twitches, men vi var uheldige. Vi afsluttede formiddagen med et kig på en anden flok pomeransfugle ved Emmerlev, igen så vi 17 stykker men der var flere på tilstødende marker.

Pomeransfugle, Emmerlev, 7. maj 2011

Søndag morgen var der fælles bustur med hele repræsentantskabet. Næstformand Niels Riis fortalte vidt og bredt om området og undervejs lykkedes det at se mursejler og sort glente. Et par rep-medlemmer havde valgt at køre på egen hånd og de rapporterede efterfølgende i DOFbasen om de to rødhalsede gæs der var i området men som undgik busturens deltagere.

Efter mødet kørte vi ret hurtigt hjemad. Hvis en indtastet damklire fra Sneum var blevet meldt ud på DOFcall havde vi nok prøvet den, men det kunne observatørerne åbenbart ikke finde ud af/tænke sig at gøre.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar