tirsdag den 10. juni 2014

Colombia 2014, part II

Efter de indledende dage i Santa Marta bød de næste dage på lavlandsbirding nordpå, samt 3 hele og 2 halve dage i Amazonas. Den 31. januar forlod vi bjergene og birdede en eftermiddag og den efterfølgende formiddag ved Guajira halvøen (los Camarones og Pericos). Gode arter i området var Buffy Hummingbird (Leucippus fallax Okkerbrystet kolibri), White-whiskered Spinetail (Synallaxis candei, Hættetrådhale) og Tocuyo Sparrow (Arremonops tocuyensis, Tocuyo-olivenspurv). Om eftermiddagen den 1. februar nåede vi lige forbi PNN Chicaque som blandt de mange kolibrifeeders kunne fremvise en Golden-bellied Starfrontlet (Coeligena bonapartei, Gyldenbuget Inka).

Halsbåndsinka (Coeligena torquata)
Hættetrådhale (Synallaxis candei)

Toptrævagtel (Colinus cristatus)

Rustfarvet Spurveugle (Glaucidium brasilianum)

Gyldenbuget Inka (Coeligena bonapartei)

Orinocosaltator (Saltator orenocensis)
Næste morgen fløj vi til Mitu, langt ude i Amazonas, tæt på grænsen til Brasilien. Junglen startede praktisk talt i udkanten af byen og klimaet var meget fugtigt og varmt. En dag regnede det tropisk voldsomt henover frokosten.
Mitu set fra luften

Aften ved floden Vaupes

Vi birdede lokaliteterne Mitu Urania Mitoseno, Mitu Cachivera, Ceima Cachivera og Pueblo Nuevo. Der var regnskovstyperne Varzea, Terra Firme og White sand forrest med hver deres specialiteter.

Tæt regnskov, dog med smal trail
Gruppen så 306 arter i de 3½ dag vi var der! Vi fik ikke så mange endemer (det huser området ikke) men et par jeg fik var Chestnut-crested Antbird (Rhegmatorhina cristata, Kastanjetoppet Myrefugl) og Azur-naped Jay (Cyanocorax heilprini, Azurnakket Blåskade). En meget spektakulær fugl var Guianan Cock-of-the-Rock (Rupicola rupicola, Orange Klippehane) som vi besøgte en spilleplads for.

Azurnakket Blåskade (Cyanocorax heilprin)
  
Orange Klippehane (Rupicola rupicola)

Sorthaget Myrefugl (Hypocnemoides melanopogon)

Amazonmyresmutte (Myrmotherula cherriei)

Kæmpejacamar (Jacamerops aureus)

Purpurkvast (Iodopleura isabellae)

Hvidmasket Trappist (Monasa morphoeus)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar