søndag den 19. maj 2013

Fluesnapper bonanza!

Var på pinsetur med MFJ, JSP og JBK. MFJ og jeg havde fået overtalt de andre til at tage med til Gniben, som vi begge jo har et godt øje til. Ankomst lidt efter syv og en græshoppesanger synger kortvarigt. Vi starter med at luske det yderste lidt større krat inde på våbenskolen. Der ankommer lidt phyller og der er pænt liv. En karmindompap laver trækforsøg. Jeg går sammen med JBK og vi reagerer samtidig på en snerren. De to andre har også hørt det og de finder dagens første lille fluesnapper.

Lille fluesnapper, Gniben, 19. maj 2013

Vi splitter lidt op og efter en halv times tid finder JSP en ny småsnapper i fyrrebevoksningen på bakken ved våbenskolens parkeringsplads. Vi andre kæmper lidt med at finde den men til sidst lykkes det. Der er balanceret glæde hos flokken der styrker sig med en tår kaffe. Samlet går vi derefter over vejen og hører næsten synkront alle endnu en snerren. Denne gang er det en fugl med en anelse rødt på struben og dermed dagens tredje.

Svært at her erkende den let orangefarvede strube, men siden af hovedet er lidt gråt. Lille fluesnapper, 2k han, Gniben, 19. maj 2013.

Vi går videre og lusker sydover. Vi runder dagens 9. rødryggede tornskade. Vi splitter op, og JBK hører en kort strofe eller to af lille fluesnappers sang. Denne fugl ses desværre aldrig men er dagens fjerde. Det må være et ret pænt antal efter sjællandske forhold. Udover den lille, har vi en små tyve grå og en håndfuld brogede fluesnappere, så overskriften er næsten berettiget.

Efter fem timers obs lukker vi og på vej hjem ser vi meget kortvarigt en fin rød karmindompap - en enkelt af os endda i kikkert!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar