mandag den 1. april 2013

2. (påske)dagsgilde

Dudebirding har i påsken været i felten to dage i træk. Det er vist næsten et halvt år siden det sidst skete indenfor landets grænser. I dag gik turen nordpå til Hellebæk, sammen med JSP.

Kort før ankomst til avlsgården holdt vi ind (som vi plejer) og efter et lille stykke tid fik vi (som vi plejer) lille flagspætte som årsart. Først hørt kalde, dernæst set fint og trommende. Får måske lov til at bringe et billede fra JSP da mit kamera lå i bilen.

Fin han lille flagspætte, Hellebæk 1.4.13. Foto: Jan Speiermann - tak for lån!


Vi var der lidt før 9 og på det tidspunkt var der ikke mange birdere. Vi stillede os eksponerede på bakketoppen med det bedste udsyn. I løbet af dagen tog vinden lidt til og så kunne man mærke at det stadig er bittert koldt. Langt de fleste fortrak derfor i læ i løbet af formiddagen.

I starten lidt småflokke af sangsvaner. Vi havde tidligt et par havørne hvoraf kun den ene trak. 


En flok trækkende sangsvaner. Hellebæk 1.4.13.

Ellers var der mest musvåger i løbet af dagen. Enkelte glenter og dejligt at se, en af de første fiskeørne i år i Danmark, og så næsten lige over hovedet på os.

Fin fiskeørn. Hellebæk, 1.4.13.

Trækket meget spredt og som vanligt på store afstande. Jeg trak JSP ned på dudeniveau og vi nøjedes med at notere de lidt sjældnere arter. De endelige totaler fra de voksne tilstedeværende (LPA chief-in-command) er endnu ikke kommet på DOFBasen i skrivende stund.

Bakketoppen efter frokost. 60+ birdere sad i læ ved avlsgården.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar