fredag den 6. april 2012

Skærtorsdag i felten

Var med d'herrer JSP og MFJ på Skærtorsdagstur til Melby overdrev. Lokaliteten huser de eneste østdanske ynglepar af sortstrubet bynkefugl som var vores targetart i det flotte vejr. Vel ankommet hører vi straks en hedelærke der er i konstant sangflugt mere eller mindre direkte over vores hoveder den næste halve time. Det første par sortstrubet bynkefugl bliver spottet og vi finder alle de tre rapporterede par i løbet af de næsten 4 timer vi er i området.


To fotos af samme sortstrubet bynkefugl, han, Melby Overdrev, 5. april 2012

Overdrevet huser også denne dag tre rastende og fouragerende stor tornskade. Det er lang tid siden jeg har haft sådan en multiobs af denne art.

En af tre stor tornskade, Melby Overdrev, 5. april 2012

Et koldt kig ud over havet i et spinkelt håb om amerikansk sortand blev ikke belønnet. Inden vi forlod området havde vi også hørt sortspætte på lang afstand og set en adult havørn endnu længere væk - nok tæt på Arresø!

MFJ og JSP studerer havørn i det fjerne

På hjemturen slog vi vejen forbi Holløse bredning og obsede fra det nye skjul beliggende ved det gamle pumpehus i sydvesthjørnet, med adgang via Oldtidsvejen og udlagt board walk. Der var ikke mange ænder i søen, men en ung vandrefalk kom kortvarigt forbi.

Krikand og toppet lappedykker, Holløse Bredning, 5. april 2012
Det var nok så det i påsken - vejrudsigten ser rigtig kold, klam og blæsende ud ...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar